Avoinna arkisin klo 9.00 – 18.00

Tietosuoja /Pia Fixaa

Päivitetty 26.5.2021

Rekisterin pitäjä:
T:mi PiaFixaa
y-tunnus 2029078-9
Siltavoudintie 9 00640 Hki
00640 Hki
puh 0405157291
e-mail: pia@piafixaa.fi
(Tarkemman tietosuojarekisterin saat nähtäväksesi toimitilastani milloin haluat.)
Pia Fixaa kerää tietoa kolmeen tarkoitukseen.

Se virallinen = Potilasrekisteri

Tämä osio koskee kaikkia asiakkaitamme. Rekisteröityjen terveydenhuollon ammattilaisten keräämiä potilastietoja säädellään lailla. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus potilasasiakirjoista säätelee sen, mitä tietoja keräämme. Tietojasi saa käyttää vain hoitoosi osallistuva henkilö. Potilaskertomus (=kuvaus hoidostasi) tehdään etenevästi jokaisen käyntisi yhteydessä sitä täydentäen. Se on siis se, jota jään naputtelemaan, kun hoitosi loppuu.
Tekemäni alkukyselykin on laissa säädelty: ”Potilaskertomuksessa tulee olla seuraavat perustiedot: 1)
potilaan nimi, syntymäaika, henkilötunnus, kotikunta ja yhteystiedot”. (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus potilasasiakirjoista / Laki potilaan asemasta ja oikeuksista)

Lisäksi kyselen tietoja mahdollisista sairauksistasi tai vammoistasi. Osa sairauksista vaikuttaa hieronnan kulkuun (verenpaine, rytmihäiriöt, tai vaikka migreenialttius). Osa voi olla suoranaisia kontraindikaatioita (=esteitä) hieronnalle. Osin tässä on kyse nykyisten vaivojesi hoidosta. Nilkan murtuminen viisi vuotta sitten saattaa vaikuttaa tämän päivän alaselkäkipuihisi.

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista määrittelee luvussa neljä vaatimukset potilasasiakirjojen ja muun hoitoon liittyvän materiaalin luovuttamisesta. Potilasasiakirjojen säilytystavoista (lukittuna), sekä vaitiolovelvollisuudesta säädetään Laissa terveydenhuollon ammattihenkilöistä. Myös potilasasiakirjojen säilytysajoista on säädetty erillisellä asetuksella.

Potilasasiakirjat ovat luottamuksellisia, enkä saa luovuttaa niissä olevia tietoja ilman sinun kirjallista suostumustasi kolmansille osapuolille. Suullisella luvallasi voin kuitenkin antaa tietojasi toiselle hoitavalle yksikölle/henkilölle, esim. fysioterapeutille, osteopaatille tai kiropraktikolle.
Lisäksi tietyissä poikkeustapauksissa tietoja voi (tai jopa täytyy) välttämättömin osin luovuttaa viranomaiselle.

Potilasasiakirjoja säilytetään sähköisesti Valviran hyväksymän Ajas-asiakastiedon palvelussa. Ajas kuuluu n.k. a-luokiteltuihin palveluntarjoajiin. Ajaksen kautta kulkee myös verkkoajanvaraukseni (jossa kysytään samoja yhteystietoja kuin potilasasiakirjoissa). Kun varaat ajan ensimmäistä kertaa, tallentamasi tiedot siirtyvät suoraan asiakaskorttiin, eikä minun tarvitse kysyä niitä niiltä osin uudestaan.

Yksilöimättömät

Pia Fixaa’n verkkosivut keräävät evästeitä sivujen käytön analysointiin. En kerää yksilöityjä tietoja, enkä todellakaan markkinoi kohdennetusti, vaan lähinnä pyrin yleisellä tasolla selvittämään, minkälaiset jutut teitä kiinnostavat, ja mitä tietoa haetaan eniten.

Ne epäviralliset:

Asiakaskirjeeni tehdään MailChimp -palvelulla, ja sinne pääsy on ainoastaan Pialla. Palvelu on salasanan takana. Kerätty tieto on sähköpostiosoite.
Jokaiselta asiakkaalta on kysytty lupa kirjeen lähettämiseen, tai olet ehkä käynyt tilaamassa sen verkkosivuilta itse. Postituslistalta voi helposti halutessaan poistua kirjeen loppuosassa olevaa linkkiä klikkaamalla. Yhtä helppoa on tilata kirje: Tilauslinkki löytyy Pia Fixaa’n nettisivuilta, etusivun alareunasta. Asiakaskirjeen lisäksi Pia Fixaa’lla on Facebook-sivu, jossa ilmoittelen tarjouksista, kilpailuista, vapaista ajoista, ja kerron yleishyödyllisistä / kiinnostavista kehonhuoltoon liittyvistä asioista. Facebook- sivua voit seurata / tykätä sivusta täysin oman harkintasi mukaan. Sanomattakin on selvää, ettemme anna tai myy asiakastietojamme kolmansille tahoille.